Monday, 25 April 2011

Adakah ia semakin hampir?

Assalamualaikum.

Lame rasanya tak menjenguk blog. Maaf sesangat taw. Baru lepas 5 subjek untuk final exam. Fuhh. Tinggal lagi 2 subjek untuk tamat semester kali ini. Kali neh update bukan nak cerita pasal diri sendiri, tapi cerita pasal perangai umat akhir zaman ini. MasyaAllah, semoga orang ini mendapat hidayah dan pengampunan daripada Allah. 
Baru tadi saya buka Facebook, sebuah laman sosial yang disajikan dengan pelbagai perkara yang amat dasyat! Mengucap banyak-banyak bila seorang teman post link mengenai sebuah page yang dimiliki oleh seorang hamba Allah yang tidak diketahui apa sebabnya beliau berkata sedemikian. Adakah beliau layak dipanggil "beliau"? 

Ya Allah, ampunilah dosa hamba-Mu ini. Sesungguhnya aku memohon cahaya dan hidayah dari-Mu.

Sebagai penegasan untuk entry kali ini, saya tidak berniat untuk menyokong malah untuk perbesarkan hal sebegitu yang banyak dan telah berleluasa pada zaman sekarang. Sekadar untuk renungan dan tauladan kita semua. 

Lihatlah apa yang cuba dilakukan oleh dia dengan membuat profile picture sebegitu. Ternyata tindakan dia ini mengundang 1001 persoalan di minda dan akal fikiran yang masih waras. 

Makcik neh dah popular sebab benda-benda yang dipost ini. 
Bagaimana agaknya mentaliti seorang yang beragama Islam (seperti yang telah dinyatakan oleh dia) sanggup berbuat demikian? Dengan penggunaan nama di awalnya adalah HAJJAH! Dia juga ada post berkenaan dengan agama Islam di page-page yang melindungi agama Islam yang suci ini. Semoga dia mendapat balasan yang setimpal daripada perbuatan terkutuk ini.

Yang baik datangnya daripada Allah, dan yang buruk datangnya daripada kelemahan manusia itu sendiri.

Wallahualam...

9 comments:

HonEyBuNNy said...

eeee..

geramnya tengok dia buat cm tu....

Nisa Salle's said...

@honeybunny hmm taw xpe awok. geram saye. tp cmne, itulah manusia zaman skrg :(

HonEyBuNNy said...

itu la....sakit hati la tengok...

semoga dia insaf...

Nisa Salle's said...

@honeybunny moga dia dpt blsn setimpal dgn perbuatan die. :)

Khuzrin Kamarudin said...

Bongok benar yang buat tu...

fatien ! said...

fitnah semakin berleluase. semakin hari semakin hampir. dah tersangat hampir.

Nisa Salle's said...

@khuzrin kamarudin haihh taw xpe. ade lg rupenye. tak kan hbs kalu bab hina menghina neh.

@fatien ! takuuttt lahhh :(

semoga kite semua dpt perlindungan-Nya.

cikji said...

itu pic ayam, saya penah tgk kt fb,sorang minah salleh duk bertenggek atas kaabah..

Astagfirullah al azim..moga2 Tuhan membuka pintu hati untuk beliau dan kita juga.amin

Nisa Salle's said...

@cikji ape nk jd dunia zmn skrg kan?
mudah-mudahan cmtuh lah cikji :)