Wednesday, 15 June 2011

Lagu Baru Alyah Best, kan?

Assalamualaikum.

Muncul kembali! Hehee! Tak mahu membebel panjang cuma nak kongsi lagu baru dengan korang semua. Suke tak suke tak? Ye, ala la la sukenyeeee! Hahaa. Okay, lagu Alyah yang terbaru neh bertajuk Kisah Hati. Kalau kite tengok dari lirik dan muzik die, memang sedih lah kan. Meh dengar lagu neh ;



Enjoy! Night, friends! ^^

Kami SHOOT, Kami Happy!


:')

Thursday, 9 June 2011

Handphone & Perfume.

Assalamualaikum. :)

Hati gelisah dan perasaan berkeceramuk masih di alami. Hidup ini bukan selalunya indah, kan? Haihh. Tuh lah yang saya rasa sekarang neh. Takpe, lumrah hidup. Alaa, tak mahu lah cerita panjang-panjang. Benda sama jer. Takkan ade perubahan. Biarlah mereka bahagia dengan apa yang mereka kecapi sekarang. I'll pray for your happiness :')

Cerita yang mengujakan plak. Hehe :) Result semester lepas dah keluar. Hahaa. Alhamdulillah, masih dalam keadaan yang sungguh memeranjatkan. Tak sangka dapat result macam neh. Tak expect langsung sebab ingat dapat 2pointer and below! Serius! Subjek kuat-kuat dan gagah perkasa kot ==' Apa yang kite usahakan, itulah yang akan kite dapat. So, semester pendek yang tinggal lagi 2 minggu neh akan dipenuhi dengan kuiz, presentation dan akhir sekali FINAL EXAM. Doakan yang terbaik untuk saya! :')


Haa tuh lah dia. Tak semegah budak-budak yang dapat DEKAN di sana ye. Oh YES. Saya tak pandai English sebab tuh MUET dapat Band 2. So sad ==' Result korang macam mane plak? Cer citer cer citer. Malu? Tak usah berperasaan macam tuh :)

Tajuk entry tetibe lari daripada topik kan? Hahaa. Handphone & perfume tuh bukan wishlist saya sebab saya dapat 3pointer and above. Tapi saya berkenan plak dengan perfume neh. Sebab orang ramai kate, bau die cukup menyenangkan. Bagi satu , bley? Hikhikhikhik.


Sekarang saya guna perfume Femme dari HUGO BOSS. Bau die sangat perfect!


Bekas perfume die pon macam comel jer kan? Tapi VERSACE tuh mahal giler kot! ==' Femme HUGO BOSS dalam keadaan yang mampu untuk dapatkannya. Kedai perfume mana ek yang harga berpatutan, harga dapat tawar, minyak wangi lebih? Dah macam nak beli jajan kat pasar malam plak. Baiklahhhhh -.-'

Kendian, kita cerita plak pasal hp. Amboi, macam boleh dapat jer kan kalau cerita kat sini? Ambooi. Hahaa. Sekarang neh saya guna Nokia E72 Gold. Tapi saya nak sangat pakai Blackberry Torch. Nuffnang boleh kasi tak? =='


Sekian sahaja siaran langsung dari studio. Ohh please please please jatuh dari langit permintaan-permintaan neh :D Hehee! Bye!

Friday, 3 June 2011

Home-made Keychain.

Assalamualaikum.

MasyaAllah! Lama giler tak update blog! Just singgah dan sergah blog kawan-kawan jer. Adoi. Masalah masalah! Internet memang masalah utama. Kan besh kalau kat mana-mana, di mana jua boleh update blog. Ade cerita, update! Ade story, update! Dengan sepantas kilat, update! Hehee!

So, ape cerita terbaru eh?

Cer citerr cer citerr cer citerr.


Tengok ini, kawan-kawan!


Saya tempah untuk kawan-kawan saya! :D

 Along - Saya <3
Angah - Marwan <3
Achik - Raihana <3
Adik - Fiqa <3

Comel kan? Alhamdulillah, beliau-beliau di atas suke dengan pemberian saya neh. Ade maksud yang tersirat di sebalik nombor dan panggilan tuh. Nombor 4 tuh membawa maksud FOR atau untuk mereka. Nombor 4 tuh jugak saya pilih sebab KAMI 4 ORANG memang dah rapat macam adik-beradik. Apa-apa hal, sama-sama. :') Then, gelaran tuh sebenarnya untuk pangkat. Senang cerita, bulan berapa kitorang lahir. Maknanya saya paling tua tapi PALING COMEL ye. Hahaa. Jadi, panggilan saya ialah KakLong ye. Marwan plak dapat gelaran AbgNgah dan dia seorang jer lelaki dalam "Adik-Beradik" neh. Raihana plak sebagai KakChik means nombor 3 dalam hierakri neh. Last sekali, Adik untuk Fiqa. Fiqa neh lahir lambat dan agak pending ditambah plak dengan kekecilan tapi sebenarnya berisi dengan KETINGGIAN yang kurang tinggi. So, dia memang sesuai dipanggil dengan gelaran tersebut. Kah kah kah! 

Then, saya tempah jugak untuk Encik Ini.

Ini untuk Encik Sayang! :D
Memang berbaloi-baloi lah tempah home-made keychain neh. Penjual die pon okay, baik, comel, dan yang paling bagus sekali die tolong kite design, ape yang boleh, ape yang sesuai, ape yang comel. So, die akan buat seperti yang telah dibincangkan! Thanks sayangku :)

Lain kali saya update blog lagi. Kite rehat dulu bersama 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Hehehehehehehehehe!




Sunday, 15 May 2011

Semua nak cerita!

Assalamualaikum.

Selamat berhujung minggu!

Hari ini adalah hari bercuti dan berehat padahal hari-hari lain juga merupakan hari rehat jadi marilah melakukan apa-apa aktiviti yang sihat dan cergas yeahh :P Seperti biasa, cerita semalam update hari ini. Korang tengok tak CEREKARAMA SEJADAH KAABAH semalam? Drama mengisahkan kesusahan hidup masyarakat Melayu yang mencari rezeki dengan menjual nasi lemak dan mengambil upah menjahit. Sedih weyhh cerita neh! Serius rasa ter-insaf sekejap semalam -_- 

Yang paling tertarik bila menonton drama ini adalah kesungguhan anak-anaknya menolong ibunya mencari duit dan ada muka pelakon-pelakon baru. Serius comel watak utama dia!

Antara babak dalam drama ; Google

Serius macam TIZ ZAQYAH!
Tengok tengok! Betapa teruja tengok muka EYKA FARHANA neh! Sebijik macam Tiz Zaqyah! Ke tak sama? Ehh sama kot! Sila setuju macam saya!

Slot Nur Kasih ; Pakcik Hang
 
Alahai comelnye tapi CEKCI CANGAT!
Pendapat korang?

Wednesday, 11 May 2011

Nak cerita sikit.

Assalamualaikum.

Sekali post, sampai dua entry. Selagi ada cerita yang hendak dikongsi, selagi tuh blog ini tak lekang dek panas tak lapuk di hujan. Kihkih. Setiap entry yang ditaip untuk bahan bacaan korang semua ada pelbagai rasa dalam sanubari. So, cerita kali ini adalah pasal BLACKOUT. 



Bila BLACKOUT, aktiviti yang akan dilakukan penghuni asrama ialah ;

  • semua akan keluar meninjau keadaan dan harap dapat tolong apa yang patut
  • ada yang jerit ada yang hairan ada yang buat bodoh
  • semua penghuni cemas!
  • semua tertanya-tanya sebab terjadinya blackout dan buat research kejap
  • berharap ada hero/heroin yang datang menyelamatkan keadaan
Satu peristiwa yang tidak mahu terlintas dalam kepala penghuni asrama adalah keadaan ini. "Susah ah nak online macam neh, aku lupa nak charge battery laptop, handphone pon mati, acaaneee neh? Tidur jer lah kalu camni! Grr!"

Itu antara dialog yang kerap kali kita dengar apabila BLACKOUT. Bila duduk kat asrama macam neh, kita mestilah mempunyai niat yang suci lagi murni nak menolong apa yang patut untuk menenangkan keadaan yang huru-hara neh. BLACKOUT neh terjadi apabila terdapat sesetengah penghuni asrama yang menggunakan periuk untuk memasak dan sebagainya. Haa, siapa itu? Apa pon tak boleh bila duduk asrama. Penggunaan elektrik dihadkan untuk kebaikan bersama. Ceyhh. 

Apabila keadaan berlarutan selama beberapa minit, seorang HEROIN telah datang menyelamatkan kepanasan yang teramat sangat. Beliau periksa, beliau meninjau keadaan, beliau bertanya tentang keadaan, beliau membuat research dan akhirnya beliau menemui jalan penyelesaian! Terima kasih, my HEROIN! Jasamu dikenang! 

Persoalan sekarang :
  1. Siapakah penghuni asrama yang telah menggunakan periuk lantas menyebabkan lebihan penggunaan elektrik? 
  2. Siapakah HEROIN yang datang menyelamatkan keadaan?

SuperHeroin Rabbit!
p/s : penghuni yang memasak dan heroin adalah ORANG YANG SAMA! Hahaa. 

Edward Cullen / Robert Pattinson yang sangat HEMSEM.

Assalamualaikum.

Teruja tak nak baca cerita pasal HERO TWILIGHT pada entry kali ini? Hahaa. Beliau memang tak dapat dinafikan sangat HEMSEM cantik menarik kau memang da boom LAGI GAGAH dan PERKASA. Dijadikan kenangan, kami (saya, raihana, qilla) telah bersetuju dan memberi kata sepakat mahu menonton movie di Mid Valley Megamall pada ahad lepas cerita ahad lepas baru nak cerita hari neh ke? So, kami telah menonton cerita Water For Elephant dan telah berpuas hati dengan lakon layar Robert Pattinson  of course sebab die kacak!



Kalau nak tahu lebih terlebih, tengok trailer neh ; 


Korang boleh tinjau ini untuk pembacaan lebih lanjut. Enjoy!

Monday, 9 May 2011

Bila sedih, dengar lagu ini.

Selamat Tinggal by Zizan feat Dina.

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini


Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai


Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal...

Thursday, 5 May 2011

Ayam Masak Merah.

Assalamualaikum.

Hari neh hari rajin meng-update blog. Bagi blog nampak berseri-seri dan korang-korang rajin menyinggah dan men-nuffnang saya. Hehee. Hari neh mak tak berapa nak sihat, tak berapa nak ade mood, tak berapa nak menyeri, tak berapa nak sedap cadangan lauk untuk makan tengah hari hari neh yee. Saya dengan penuh kerajinan dan menampakkan ciri-ciri anak mithali *ok sila muntah sekarang* akan mempersembahkan hidangan lauk saya yang tak seberapa ini. Ada seorang blogger telah berkata,"Singgah blog kamu pasti akan kenyang." Ok, saya mengaku T_T

Mari tahu apakah bahan-bahannya :

#ayam
#kunyit
#garam

Bahan-bahan kisar:

#bawang putih
#bawang merah
#serai
#halia

Bahan hiasan:

#daun sup


Cara-cara memasak AYAM MASAK MERAH:
  • Gaulkan ayam yang telah dipotong dan dibasuh dengan bersih dengan garam & kunyit. Gaul rata-rata supaya terasa keenakkannya pada masa hadapan. 
  • Panaskan minyak dalam kuali. 
  • Masukkan ayam yang telah digaul dengan garam & kunyit tadi ke dalam minyak yang telah panas. Pastikan ayam tenggelam dalam minyak supaya ayam yang digoreng tadi masak secukupnya.
  • Goreng sehingga masak sepenuhnya dan tidak terlalu garing.

 Sementara menunggu ayam yang sedang masak dan menari-nari dalam kuali:

  •  Panaskan sedikit minyak untuk menggoreng bahan kisar tadi.
  • Masukkan bahan-bahan yang telah dikisar dan goreng sehingga naik bau atau nampak emas kekuningan *jangan sampai terhangit plak*
  • Selepas itu, masukkan cili blend yang di-blend sendiri ke dalam kuali tadi. Gaul bersama-sama dengan bahan kisar yang telah kekuningan. Biarkan selama beberapa ketika sehingga rata dan naik bau. 

     
    •  Ayam yang dimasak tadi pasti sudah boleh diangkat! *tetiba*
    • Bila dah cukup marvelous, masukkan sos cili dari apa-apa jenama, PASTI ENAK! Masukkan sos cili secukupnya mengikut kehendak pengguna.
    • Masukkan garam dan ajinomoto secukup rasa.
    • Gaul dan ratakan sehingga sebati.
     
       
      • Masukkan ayam yang telah siap digoreng ke dalam sambalnya dan gaul sehingga rata.
      • Biarkan seketika selama beberapa minit untuk sambal menyerap ke dalam ayam dengan kuasa api yang perlahan.
       


        Okay! Sudah siap untuk dihidang dan dimakan bersama nasi putih yang masih hangat! Ayam masak merah tersebut boleh dihias dengan daun sup untuk rasa yang authentic! Hahaa.

        "Biar apa sekalipun perasaan yang kita alami, jangan biarkan kerja-kerja yang sepatutnya dibuat tergendala begitu sahaja."

        Selamat mencuba! :D

        Wednesday, 4 May 2011

        Blog Baru, Cerita Baru.

        Assalamualaikum.

        Bersawang sudah blog saya neh. Hehee. Maaf ye kawan-kawan. Cerita tersangat banyak nak di-update. Tapi memandangkan INTERNET tidak memenuhi keperluan dan kehendak buat masa kini, saya tangguhkanlah dulu cerita-cerita yang lama ataupun tak cerita langsung. Ehh ehh melampau!

        Ohh gembiranyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

        Okay, dimulakan dengan kegembiraan pertama!
        • FINAL EXAM SUDAH HABIS! Haruslah nak caps lock bagai macam kannn. Hehee! Alhamdulillah, syukur sangat-sangat semester keempat neh sudah berlalu. Tapi cuak jugak dan berdebar menunggu keputusan final exam neh. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita lahh yee. Harap apa yang bakal diperolehi sepadan dengan usaha dan tawakal yang telah dilakukan.

        Diselitkan dengan kesedihan dalam 'kegembiraan'!
        • SEMESTER PENDEK SUDAH BERMULA! Adoooi! Cuti empat bulan yang telah diberikan oleh pihak yang berkenaan adalah sangat berbaloi yee. Kalau kerja dalam tempoh masa neh, masyuukkk! Tapi apakan daya, semester pendek dua bulan dan cuti dua bulan. "Alaaa, dua bulan jer pooonn" Yee, DUA BULAN JERR PONN. So, mari belajar bersungguh-sungguh dan dapatkan A dalam kedua-dua subjek! Semangat!
        Faham apa yang cuba disampaikan? LOL.


        Disudahi dengan PENGUMUMAN.
        ADALAH DENGAN INI DIMAKLUMKAN BAHAWA SAYA TELAH MEMBUKA AKAUN BLOG YANG BARU. BLOG INI ADALAH BERTUJUAN PENDIDIKAN DAN KHAS UNTUK SUBJEK YANG TELAH DIAMBIL UNTUK SEMESTER PENDEK KALI INI. TUJUAN BLOG INI DITUBUHKAN ADALAH UNTUK MENGARANG, MENCIPTA, MEMBAWA SERIBU ILHAM DAN SEBAGAINYA. BLOG BARU NEH MACAM KANAK-KANAK BARU BELAJAR BERBLOG =.=' *ahh sudah merapu meraban ye baiklah saya akan berhenti bersikap annoying T_T*


        Okay, sekian. Bye! *Saya perlukan percutian. Ade siapa-siapa nak taja tak? Huahua*

        Wednesday, 27 April 2011

        Juadah HARI INI.

        Assalamualaikum.

        Wah, saya bersemangat! Saya bersemangat nak update blog! Saya mengucapkan terima kasih pada follower-follower baru! TERIMA KASIH, awak-awak sekalian. Hehee! Walaupun tak menjangkau beribu-ribu follower macam blog Hamis Jalikha, saya bersyukur. Kalau kita usaha, tak mustahil bukan?

        Ok kawan-kawan, membebel panjang-panjang pon takde hasil, kan? Marilah kita menghasilkan lemak di badan dengan melelehkan air liur dengan entry kali ini. Rawrrr!

        * Eh hari dah hujan kain tak angkat baru jer sidai tadi. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa :( *

        Petang-petang macam neh besh kan dapat makan Laksa, Roti pukat Jala, Mee Jawa, Satay. Betul-betul nikmat dunia tau tak? Inilah juadah saya untuk minum petang hari ini. Percaya tak percaya tak? Memang korang tengah kecur air liur lah tuh, jeles lah tuh, nak lah tuh, tak malu lah tuh nak minta orang punya, elehhh.

        Mari kita cuci mata plak ! Saksikaaaaaaaaannlahhhhhhhhhh ;

        Laksa. Next!
        Roti Jala. Next!
        Mee Jawa. And the last one is...
        Satay! Delicious babyyyyyyy!
        Sudah-sudahlah nak kecur air liur ke, nak hentak kepala kat keyboard empat belas kali berturut-turut ke, nak gigit telinga sendiri ke, sudah-sudah. Hentikan semua itu. Janganlah jadi korang jadi mangsa kelaparan dan nafsu serakah saya neh. Dah-dah, pergi baca buku sana.

        Sekian!

        Monday, 25 April 2011

        Adakah ia semakin hampir?

        Assalamualaikum.

        Lame rasanya tak menjenguk blog. Maaf sesangat taw. Baru lepas 5 subjek untuk final exam. Fuhh. Tinggal lagi 2 subjek untuk tamat semester kali ini. Kali neh update bukan nak cerita pasal diri sendiri, tapi cerita pasal perangai umat akhir zaman ini. MasyaAllah, semoga orang ini mendapat hidayah dan pengampunan daripada Allah. 
        Baru tadi saya buka Facebook, sebuah laman sosial yang disajikan dengan pelbagai perkara yang amat dasyat! Mengucap banyak-banyak bila seorang teman post link mengenai sebuah page yang dimiliki oleh seorang hamba Allah yang tidak diketahui apa sebabnya beliau berkata sedemikian. Adakah beliau layak dipanggil "beliau"? 

        Ya Allah, ampunilah dosa hamba-Mu ini. Sesungguhnya aku memohon cahaya dan hidayah dari-Mu.

        Sebagai penegasan untuk entry kali ini, saya tidak berniat untuk menyokong malah untuk perbesarkan hal sebegitu yang banyak dan telah berleluasa pada zaman sekarang. Sekadar untuk renungan dan tauladan kita semua. 

        Lihatlah apa yang cuba dilakukan oleh dia dengan membuat profile picture sebegitu. Ternyata tindakan dia ini mengundang 1001 persoalan di minda dan akal fikiran yang masih waras. 

        Makcik neh dah popular sebab benda-benda yang dipost ini. 
        Bagaimana agaknya mentaliti seorang yang beragama Islam (seperti yang telah dinyatakan oleh dia) sanggup berbuat demikian? Dengan penggunaan nama di awalnya adalah HAJJAH! Dia juga ada post berkenaan dengan agama Islam di page-page yang melindungi agama Islam yang suci ini. Semoga dia mendapat balasan yang setimpal daripada perbuatan terkutuk ini.

        Yang baik datangnya daripada Allah, dan yang buruk datangnya daripada kelemahan manusia itu sendiri.

        Wallahualam...

        Sunday, 17 April 2011

        SADNESS.

        Assalamualaikum.

        NAMPAK CAPS LOCK TAJUK ENTRI KAT ATAS TUH? YES , sangat sedih sebab tak dapat nak update blog seperti selalu. Nak masukkan gambar cenonet pon makan masa selama berbelas minit! Haihh. Hal ini terjadi sebab INTERNET TERSANGAT LEMBAB dengan FINAL EXAM ye kawan-kawan. Takpe, teruskan blog walking ye ? :)

        Ini untuk korang semua sebagai mengubat kerinduan. Hehee! *Perasan sangat*


        Bye :')

        Friday, 15 April 2011

        Grrr!

        Assalamualaikum.

        Short entry for today ;

        Ohh bye!

        Monday, 11 April 2011

        Drifter.

        Assalamualaikum.
        Kalau saya buat macam neh, korang percaya tak? Hehee!
        Kali neh nak update blog pasal drifter. Orang Melayu cakap lumba haram, ehh ? Pelumba kereta. Nak dipendekkan cerita, hari neh saya balik rumah.
        *Ehh koo neh hari-hari balik rumah. Iskkk* < Ayat DENGKI. Hahahaa!

        Pada waktu kemuncak iaitu jam 1 petang, saya bertolak dari UKM dan sampai di Kelana Jaya pada jam 1.35 petang. Hebat bukan? Kebiasaannya waktu-waktu macam neh jangan nak bermimpi sampai rumah dalam masa 35minit sahaja. Macam tak percaya boleh sampai rumah sesingkat ini! Ahaks! Dengan berbekalkan kelajuan 120 km/j, saya memecut ke Kelana Jaya dengan rakusnya! *Lain macam jer penggunaan ayat kat situ :S

        Nak dipendekkan lagi cerita mengenai drifter ini, ada lah seorang manusia ini yang memakai kereta jenama Honda main cucuk-cucuk plak dia. Memang hangin macam neh. Awak ingat awak pakai kereta jenama Honda awak boleh lakukan saya sedemikian rupalah? Haaaa ?? Takpe, steady jer. Kita main-main lah break, pastuh laju balik, tekan-tekan break, pastuh laju balik, pastuh slow and steady, then pecuuuuuuuuuuuuuuuuuuutt terus masuk lorong tengah! Bukan main sombong pemilik kereta Honda tersebut.
        Beginilah rupa paras kereta milik beliau. Comel, kan?

        Saya mengalah. Saya perhatikan pemilik kereta Honda tuh berlalu pergi. Ala, dia pergi tak jauh pon. Kereta tengah banyak kot waktu-waktu macam neh. Kan ? *Siapa setuju angkat tangan macammm temaaannn*

        Saya bawa kereta jenama

        jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

        Saturday, 9 April 2011

        Friends, this is for you.

        Assalamualaikum.


        We reserve the right to choose who is our friends in the relations of friendship. Friends that regardless of gender, age, race and religion. As long as it is called "friends", it remains a "best friends" to us. In friendship, one should rebuke a wrong one, and another friend, he/she must improve in order not to repeat her mistakes in the future. 

        Do not close the great advances of this? I have friends. Yups, I am friends with people outside the country and he lived in Malaysia to continue his education. He is good and friendly. And I know he is in the Tagged, a social networking site. Although I do not know him fully, I am thankful to be friends with him. And yes, he was concerned about his friends. Look at this picture, it looks great!  

        Hehee!
        Thanks for this friendship, Abdul Baki!  

        Fyi, I really like making friends with different types of people and to see their range.
        Women in Malaysia easily impressed by a man from others country? Hmm, there may be correctly as well. *Haha. Just look at the world today. Most people in Malaysia like to pair with people outside the country. May cause a lot of money? Probably because of the height? Or may be because of the extremely romantic nature? Possible reason to care? Probably because of Malaysia has no such feature? Many questions that may arise from our minds, right? 


        So, friends, and we should certainly be encouraged to choose friends wisely. Do not be mistaken measures and finally brought himself to the valley of the undesirable.
        So, said thanks to friends for everything! I <3 you!

        p/s: I'm sorry for my English and I'm still learning. :)

        Cik Nisa Salle, be POSITIVE.

        Friday, 8 April 2011

        Belon? Balloon?

        Assalamualaikum.

        Ini adalah belon. This is balloon. Nampak tak? Can you see this balloon?
        Ini belon yang belum ditiup.
        Apa kaitan belon dengan tajuk ini? Apa kaitan belon dengan kehidupan seharian? Apa semua ini? Marilah kita renung-renungkan dan berfikir sejenak tentang belon yang menjadi persoalan dalam entry kali ini. Belon merupakan sejenis permainan yang amat diminati kanak-kanak mahupun dewasa. Kalau kanak-kanak, of course kita boleh main tiup-tiup kemudian biarkan ia berterbang. Takpun, kita letak belon neh sebagai perhiasan masa birthday party ke. Ye ke tidak? Bagi dewasa plak, kita gunakan belon untuk dajal orang macam bubuh air dalam belon lepas tuh baling kat badan dan muka orang sampai nangis. Ye ke tidak? Tapi apa yang cuba saya ketengahkan dalam isu belon ini? Jeng jeng jeng.

        Seperti yang anda dapat lihat dan rasai dalam kehidupan seharian adalah sama dengan situasi Encik/Cik Belon diatas. Dulu beliau seorang yang kurus dan ramping semasa beliau masih menuntut di peringkat rendah lagi. Apabila beliau semakin dewasa dan telah datang haid serta gatal untuk berpasangan dan menanam impian untuk berkahwin, maka beliau menjadi seperti ini:
        Wah, di ruang udara!
        Haa. Inilah yang cuba saya sampaikan! Huahua. Dulu kurus ramping, sekarang besar tembam. Adakah fenomena ini salah ye kawan-kawan? Adakah kita sebagai hamba Allah perlu mencaci dan mencerca mereka yang mempunyai badan atau rangka yang besar? * TAK PERLU, Cik Nisa Salle.
        Ye, kalau macam tuh jawapannye, baguslah. Janganlah kita menghina ciptaan Allah. Masing-masing mempunyai kelemahan dan kelebihan tersendiri. Mungkin awak belajar di swasta, saya belajar di IPTA sahaja, tapi awak janganlah merendah-rendahkan saya dan golongan orang berbadan besar macam saya.

        Saya juga punya hati dan perasaan yee, Cik-Yang-Dihormati.

        Sungguh kreatif dapat buat belon jadi bentuk ikan. Amazing!

        Best jugak kalau dapat naik belon panas neh. Tapi mampukah belon ini menampung berat badanku?

        Sentiasa menjadi persoalan. Hmm.

        Sekian sahaja update untuk kali ini!

        Focus On The Moment.

        Credit Picture from TUMBLR.












        Assalamualaikum.

        Why so serious on this topic? Bhahahahaa! Topik yang serius dalam mood yang habis serius neh. Sebenarnya, saya tengah fokus mengulangkaji pelajaran. Peperiksaan sudah menghampiri. Lagi beberapa hari, jam, minit dan saat jer neh! Takutnye! Serius lah memang takut sungguh neh. Pejam celik pejam celik dah empat semester kat kampus tercinta neh. Dan masih tak percaya boleh belajar kat sini. Alhamdulillah :)

        Syukur sangat-sangat dapat sambung pelajaran kat Universiti Kebangsaan Malaysia. Whoaa!  Percaya tak percaya tak? Hahaa. Ok2, serius balik yee. Subjek-subjek yang diambil untuk semester 4 ini ialah:
        • Statistik Dan Analisis Data 
        • Keusahawanan Komunikasi Maklumat
        • Pengaturcaraan Web
        • Pengantar Pendidikan Bersepadu
        • Perancangan Media
        • Pengajian Multimedia
        • Komers Dan Kerajaan Elektronik 
        Banyak gilerrr tau tak? Arghh! 7 subjek kena fokus habis-habisan! Yelaa, semester kedua terakhir dan lepas neh tinggal satu semester untuk menggila dan semester yang paling dinantikan ialah semester untk praktikal! Macam mane agaknye nanti lepas dah habis belajar ek? Kahwinkah? Hikhikhik.

        So, saya ucapkan pada siapa-siapa yang tengah final exam, nak final exam dan yang tengah tunggu dan menghitung hari untuk final exam, do the best, okay?

        Picture from Mr Google


        Pheuww!

        Assalamualaikum.

        Pheuw! Tau maksudnya? Macam penat, mengeluh macam tuh lah. Hikhik. Yes yes yes and yes! Sangat penat hari neh. Aktiviti yang dilakukan adalah makan-makan sambil mengusap lemak yang sedia ada dan berhibur sambil melalak. AWESOME. Aktiviti ini disertai teman-teman yang terapat dan penghuni yang masih duduk di hostel ketika study week. Ohh exam semakin hampir! Boleh plak kami sekalian warga kampus bersuka ria yee? Thanks million-million lemon pada yang terlibat. Memang berbaloi-baloi aktiviti kita pada hari semalam, dengan buku-buku teks kemana arah tujuan, isk isk isk.

        * Jangan klik pada tumbesaran jika lemah jantung *

        Ini terjadi apabila menunggu kawan-kawan yang lama bersiap


        Inilah kawan-kawan beliau.


        Ini memang terbaik yee, kawan-kawan?

        Kita dapat lihat kesungguhan beliau.


        Sekian sahaja update untuk kali ini. Hehee!
         



        Thursday, 7 April 2011

        Putus Asa.

        Assalamualaikum.


        Memang tak disangka benda neh boleh berlaku. Lepas jer satu entry, terus tak boleh nak menulis entry yang lain. Haha. Tak tau lah kenapa. Encik GOOGLE kata blog neh SPAM. Iskk. Kasihanilah saya. Baru semangat nak menulis blog balik. Tskkk tskkk. Tunggu banyak kali kot semalam. Refresh, refresh, dan REFRESH. Tetap TAK BOLEH! Geram tau macam neh! Last-last, terus off jer senang. So, saya menunggu tibanya hari neh. 

        Thank you very much, Mr Google!

        Entri Pertama / First Entry.

        Hari ini adalah hari pertama saya mula berblog. Blog ini adalah bukan blog pertama saya tetapi merupakan blog kedua saya dalam mencari erti sebenar berblog. Saya menggunakan dua bahasa dalam berblog ini iaitu Bahasa Melayu dan Inggeris. Saya menggunakan bahasa Inggeris untuk memahirkan diri saya dalam penulisan blog. Blog merupakan salah satu cara untuk menceritakan pengalaman dan perkara yang terjadi dalam kehidupan. Dan mungkin saya gunakan blog sebagai tujuan ilmiah. Sebagai permulaan, ini adalah entri pertama saya untuk pembaca blog sekalian.

        --------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Today is the first day I started blogging. This blog is not my first blog but it is my second blog in the search for the true meaning of blogging. I use two languages ​​in this blog. One is Malay and English too. I use English for my master in this writing. Blog is one way to describe the experience and the things that happen in life. I use this blog for a bit scientific, maybe? Initially, this is my first entry to all readers.